COVID-19 tesztek

COVID-19 egy vírusos, légúti, illetve légzőszervi megbetegedés, amelyet a SARS-CoV-2 nevű koronavírus okoz.

A betegség tesztelésére különféle tesztelő eszközök állnak rendelkezésre. Létezik olyan teszt, amely néhány óra alatt (a gyors teszt esetén percek alatt) képes igazolni vagy kizárni az új koronavírus jelenlétét.

COVID-19 Gyorsteszt vérből

COVID-19 lgM/lgG teszt

Fertőzés kimutatására szolgáló gyorsteszt

Tesztmódszerek a COVID-19 különböző fertőzési szakaszaiban

Az új típusú koronavírus (COVID-19) járvány gyorsan terjedt el Kínában és sok más országban. A betegség felismerésére a molekuláris biológiai teszt lett a standard eljárás, amely eljárásnak számos korlátja van, továbbá nagy aranyban érkeztek jelentések hibás negatív tesztekről. Sürgős szükség van egy hiteles es hatásos tesztmódszerre, amely nagy számban is gyorsan kimutatja a fertőzötteket valamint a tünetmentes hordozókat, hogy megakadályozzuk a vírus átadását es időben kezelést biztosíthassunk a pácienseknek. A GenBody COVID-19 lgM/lgG egy gyors kromatográfiai immunteszt csomag, amely ki­ mutatja a szervezetben a COVID-19 vírus jelenlétére válaszul termelődő M immunoglobulint (lgM) es G immunoglobulint (lgG) vérsavóból, vérplazmából es teljes vérből.

Molekuláris biológiai módszerrel való összehasonlítás

Molekuláris-biológiai tesztelés (RT-PCR)GenBody COVID-19 lgG/lgM gyorsteszt
Alapelv COVID-19 nukleidsav teszt Antitest (lgM & lgG) detektálás a verben
A területen elért hatékonyság- Kina (30-50%) (Jungangilbo, 2020.02.13.) - Függ a mintavéel pontosságátóI es az RNS izolálásának hatekonyságátóI - az 5. nap eIőtt: nagyon alacsony - az 5. nap után: 50-81 % lgM-re, 81-100% lgG-re
A teszt idejeTöbb, mint 6 óra10 perc
Teszt áraNagyon drágaKereskedelmi
FelhasználókKépzett és gyakorlottNormál
MintavételTorok, száj, orr-garat, köpet Teljes vér, vérsav, vérplazma
TesztkapacitásKorlátozottAlkalmas tömegtesztelésre
Előnyök, hátrányok- Hatékony korai fázisban - Nehéz látens vagy tünetmentes periódusban - Megfelelő limitált számú páciens esetén - Alkalmas látens vagy tünetmentes periódusban - Alkalmatlan a fertőzes utáni 0. es 5. nap között - Megfelelő a fertőzés utáni 5. naptóI páciensek tömegére

A GenBody COVID-19 lgM/lgG diagnosztikai hatékonysága

ParaméterekTeljesítmény (folyamatos) Megjegyzések
Elemzési érzékenység 1 .84 S/CO lgM , 1 .57 S/CO lgG w. ELISA
ÉrzékenységTünet utáni 3. naptóI: lgM- 30%, lgG- 0% w. Korlátozott esetszám
SpecifikusságlgM: 98% (118/120), lgG: 99o/c (119/120)

Magyarázó eljárás

Molekuláris biológiai tesztEllenanyag teszt (IGN)Ellenanyag teszt (IgG)Magyarázat
PozitívNegatívNegatívAkut fertőzes 1. és 3. napja között
PozitívPozitívNegatívAkut fertőzés 3. és 8. napja között
PozitívPozitívPozitívFertőzés 8. és 15. napja között
PozitívNegatívPozitívFertőzés 15 napja után vagy másodlagos fertőzés
NegatívPozitívNegatívFertőzeés korai fázisa. Szükseg van további molekuláris biológiai tesztre
NegatívPozitívPozitívFertőzés 8. és 15. napja között. Szükség van további molekuláris biológiai tesztre
NegatívNegatívPozitívFertőzés utáni állapot vagy (Ha lgG negaív után lett az lgG pozitív, akkor) fertőzött
NegatívNegatívNegatívNem fertőzött

Csomagolási információ

TermékkódTermék neveCsomagDoboz mérete (mm)Karton mérete (mm)
COVI025 GenBody COVID-19 lgM/lgG10 teszt/csomag160x100x75 470x420x470

COVID-19 Gyorsteszt türetből

GenBody COVID-19 Ag

SARS-CoV-2 antigén detektáló kit humán nasopharyngealis és oropharyngealis törletből

Rendeltetésszerű használat

A GenBody COVID-19 Ag egy immunkromatográfiás módszeren alapuló teszt, mely a SARS-CoV-2 antigén kvalitatív meghatározására szolgál humán nasopharyngealis és oropharyngealis törletből.

A teszt magyarázata

A GenBody COVID-19 Ag egy immunkromatográfiás gyorsteszt a SARS-CoV-2 antigén kvalitatív kimutatására, vattatamponos törletből. A mintában jelen lévő SARS-CoV-2 antigének kapcsolódnak az anti-SARS-CoV-2 monoklonalis antitestettel konjugált arany partikulummal, majd a komplex a teszt régióban immobilizált anti-SARS-CoV-2 monoklonalis antitesthez kötődik. Amennyiben a minta tartalmaz SARS-CoV-2 antigént, a membrán teszt régiójában egy látható csík jelenik meg. Az oldat tovább áramlik a membránban, elérve a kontroll régiót kontroll konjugátumhoz kötődve újabb látható csíkot eredményez. A GenBody COVID-19 Ag szintén használható a SARS-CoV-2 antigének közvetlen kimutatására vattatamponos mintából.

Biztosított anyagok

Szükséges, de nem biztosított anyagok

Óvintézkedések

Mintavétel és tárolás

Kivitelezés

A vizsgálat menete
(Nasopharyngealis vagy oropharyngealis tampon* használata)

Az oropharyngealis tampon használata opcionális *
(Vírus transzport médiumban (VTM)/ univerzális transzport médiumban (UTM) érkezett minta)

A vizsgálati eredmények interpretálása

(Analizátor használata)

Tárolás és felhasználás

Teljesítmény jellemzők

Detektálási határ(LoD): 2.87 x 10 3 TCID50/ml (hő-inaktivált táptalaj).
Keresztreaktivitás: SARS-CoV-1 esetében kereszterakció észlelhető.
Nem volt keresztreakció MERS-coronavírus, Human coronavírus (NL63), Human coronavírus (229E), Human coronavírus (OC43), Human Adenovírus 1, Human Adenovírus 3, Human Adenovírus 8, Human Adenovírus 18, Human Adenovírus 23, Human Adenovírus 7, Human Adenovírus 5, Human Adenovírus 11, Human Parainfluenza vírus 1, Human Parainfluenza vírus 2, Human Parainfluenza vírus 3, Human Parainfluenza vírus 4, Human Rhinovírus 1, Human Rhinovírus 14, Human Rhinovírus 42, Human Metapneumovírus, Respiratory syncytial vírus-A, Respiratory syncytial vírus-B.

Nem volt interferencia teljes vér, szájvíz, Phenylephrine, Acetylsalycil-sav, Beclomethasone, Benzocaine, Flunisolide, Guaiacol glyceryl ether, Menthol, Oxymetazoline, Tobramycin, Zanamivir, Oseltamivir phosphate, nyál esetében.

A diagnosztikai teljesítmény értékelésére 75 COVID-19 pozitív egyén mintáját és 276 COVID-19 negatív egyén mintáját vizsgálták meg (USA és Dél-Korea):

A teszt korlátai

A GenBody COVID-19 Ag teszt a SARS-CoV-2 antigén elsődleges vizsgálatára szolgál, kizárólag klinikai laboratóriumok és egészségügyi dolgozók általi point-of-care vizsgálatra alkalmas, otthoni használatra nem.

COVID-19 & Influenza teszt

GenBody Influenza/COVID-19 Ag Multi

Influenzavírus (A és B típus) és SARS-CoV-2 antigén detektáló kit humán nasopharyngealis törletből

Rendeltetésszerű használat

A GenBody Influenza/COVID-19 Ag Multi egy immunkromatográfiás módszeren alapuló teszt, mely az influenzavírus (A és B típus) és a SARS-CoV-2 antigének kvalitatív, szimultán meghatározására szolgál humán nasopharyngealis törletből.

A teszt magyarázata

A GenBody Influenza/COVID-19 Ag Multi egy kombinált teszt a COVID -19 antigén és az Influenza A és B antigének kimutatására. A teszt immunkromatográfiás módszeren alapul. A COVID-19 esetében a teszt a SARS-Cov-2 nucleoproteint (NP) detektálja a vattatamponos mintából. A SARS-Cov-2 NP-re specifikus monoklonális antitestet rögzítették a membrán teszt zónájában, ezen kívül a lemezen található egy másik monoklonális antitest, mely arany partikulummal konjugált. Amennyiben a minta tartalmaz SARS-Cov-2 antigéneket, azok kapcsolódnak az anti-SARS-CoV-2 monoklonális antitestettel konjugált arany partikulummal, majd a komplex kötődik a teszt régióban (T) immobilizált másik monoklonális antitesttel, egy látható csíkot eredményezve. Az oldat tovább áramlik a membránban elérve a kontroll régiót (C), ahol kontroll konjugátumhoz kötődve újabb látható csíkot eredményez. Az influenzavírus esetében a teszt az influenza-A és influenza-B nucleoproteinre (NP) specifikus monoklonális antitestet tartalmazza a membrán A illetve B régiójában. Ezen kívül egy másik anti-influenza-A és anti- influenza-B monoklonális antitestet is elhelyeztek a membránban, arany partikulumokkal konjugálva. Amennyiben a minta tartalmaz influenza antigéneket, azok kapcsolódnak az anti-influenza A/B monoklonális antitesttel konjugált arany partikulummal, majd a komplex kötődik a teszt régióban (A/B) immobilizált másik monoklonális antitesttel, látható csíkot eredményezve. Az oldat tovább áramlik a membránban elérve a kontroll régiót (C), ahol kontroll konjugátumhoz kötődve újabb látható csíkot eredményez. A GenBody Influenza/COVID-19 Ag Multi nagyon hasznos a SARS-CoV-2 antigén és az influenza A,B antigének direkt, szimultán kimutatásában, humán törlet mintákban.

Biztosított anyagok

Szükséges, de nem biztosított anyagok

Óvintézkedések

Mintavétel és tárolás

Kivitelezés

A vizsgálat menete
(Nasopharyngealis vagy oropharyngealis tampon* használata)

A vizsgálati eredmények interpretálása

(Analizátor használata)

Tárolás és felhasználás

Teljesítmény jellemzők

1) Detektálási határ(LoD): • COVID-19 Ag 2.87 x 10 3 TCID50/ml (hő-inaktivált táptalaj). • Influenzavírus A típus: (H1N1) 19,53 HA unit/ml, Influenzavírus A típus (H3N2) 20,02 HA unit/ml és influenzavírus B típus 5,78 HA unit/ml 2)

2) Keresztreaktivitás: COVID-19 Ag esetében kereszterakció volt SARS-CoV-1-el Nem volt keresztreakció MERS-coronavirus, Human coronavirus (NL63), Human coronavirus (229E), Human coronavirus (OC43), Human Adenovirus 1, Human Adenovirus 3, Human Adenovirus 8, Human Adenovirus 18, Human Adenovirus 23, Human Adenovirus 7, Human Adenovirus 5, Human Adenovirus 11, Human Parainfluenza virus 1, Human Parainfluenza vírus 2, Human Parainfluenza virus 3, Human Parainfluenzavirus 4, Human Rhinovirus 1, Human Rhinovirus 14, Human Rhinovirus 42, Human Metapneumovirus, Respiratory syncytial virus-A, Respiratory syncytial virus-B. • Influenza A/B nem volr keresztreakció SARS-CoV2-vel és SARS CoV-1-el, MERS-coronavirus, Human coronavirus (NL63), Human coronavirus (229E), Human coronavirus (OC43), Human Adenovirus 1,Human Adenovírus 2, kanyaróvírus, PArainfluenza vírus 1, Parainfluenza vírus 2, Respiratory syncytial virus, Rhinovírus, E. coli, Staphylococcus epidermidis, Streptococcus pneumoniae, Streptococcus pyogenes, Streptococcus salivarius

Nem volt interferencia teljes vér, szájvíz, Phenylephrine, Acetylsalycil-sav, Beclomethasone, Benzocaine, Flunisolide, Guaiacol glyceryl ether, Menthol, Oxymetazoline, Tobramycin, Zanamivir, Oseltamivir phosphate, nyál esetében.

A SARS-CoV-2 diagnosztikai teljesítmény értékelésére 30 COVID-19 pozitív egyén mintáját és 100 COVID-19 negatív egyén mintáját vizsgálták meg.

Az influenzavírus A és B típus esetében a diagnosztikai teljesítmény értékelésére influenza A típus esetében 53 pozitív, influenza B típus esetében 62 pozitív személy mintáját, és 176 influenza negatív egyén mintáját vizsgálták meg.

A teszt korlátai

A GenBody Influenza/COVID-19 Ag Multi teszt a SARS-CoV-2 antigén és az influenzavírus (A és B típus) antigén elsődleges vizsgálatára szolgál, kizárólag klinikai laboratóriumok és egészségügyi dolgozók általi point-of-care vizsgálatra alkalmas, otthoni használatra nem.

Arcpajzs

Műanyag arcpajzs

A maszkok sajnos nem védenek 100%-ban. Az arcpajzs viszont lecsökkenti a közvetlen érintkezést a levegőben lévő apró cseppekkel, baktériumokkal, így csökkentve a vírusok terjedését. Ha kétszeres védelemre van szüksége használja a pajzsot.

Előnyei

Egyéb tulajdonságok

Összeállítás

 1. A keresztmerevítő széleit bújtassa át az arcpajzs belső résén (1), pattintsa be ütközésig, majd kívülről húzza vissza a középső résen (2). 

 2.  Ezt végezze el mindkét végén, majd a gumiszalagot a két szélső lyukba csomózással, vagy irodai tűzőgéppel a gumiszalagot rögzítse. 

Tisztítás

Általános figyelmeztetések

Nitril Gumikesztyű

Nitril gumikesztyű specifikációk

A kényelmes, szuperlágy, rugalmas pormentes nitril kesztyű számos területen nagyobb biztonságot nyújt, mint az egyéb kesztyűtípusok. Speciális nitril formulával tervezték, úgy illeszkedik, mint a latex, és teljes mozgástartományt, valamint kiváló rugalmasságot tesz lehetővé a stressz és a fáradtság minimalizálása érdekében. 

Vastagságának és különleges anyagának köszönhetően kiválóan illeszkedik a kézhez. Púdermentes, nitrilből készült, így latexre allergiások is használhatják, hiszen a latexszel ellentétben nem vált ki allergiás reakciókat. Nem tartalmaz természetes gumi latexet, és kiváló alternatívát jelente az I. típusú allergiában szenvedők számára.

Leírás

Tárolás

Méretek

Lépjen velünk kapcsolatba

Vegye fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségek egyikén vagy töltse ki a kapcsolat felvételi űrlapot és mi 24 órán belül válaszolunk Önnek!

Elérhetőség

EMC Global Zrt.
info@emcglobal.hu

+36 (20) 4564773

Irodáink

  EMC Global Zrt.

  1138 Budapest,
  Meder utca 8.
  info@emcglobal.hu
  +36 (30) 328 8668

  EMC Global Zrt.

  3170 Szécsény,
  Ady Endre út 4. 
  info@emcglobal.hu
  +36 (30) 328 8668

  EMC Global PLC.

  Miami
  20801 Biscayne Blvd Ste
  403 Office 415,
  Aventura, FL 33180
  + 1 (786) 258-7579
  info@emcglobal.hu

  EMC Global PLC.

  Hanoi (Planned opening / tervezett iroda nyitás)
  info@emcglobal.hu
  +36 (30) 328 8668

  EMC Global PLC.

  Dubai (Planned opening / tervezett iroda nyitás)
  info@emcglobal.hu
  +36 (30) 328 8668

  © EMC Global Zrt. 2022 | Minden jog fenntartva.  –  ÁSZF